top of page

MARIA MELLER / MIAS MÅLERI

 

Jag har jobbat som dekorationsmålare i eget företag sedan 2003 och 2020 kompletterade jag min utbildning med en restaureringsmästarexamen. Konstnärskapet har vuxit fram parallellt med mitt arbete.

 Restaureringsobjekten är för det mesta interiörer i gamla hus. Som dekorationsmålare återskapar och restaurerar jag gamla handmålade tapeter och dekorationsmålningar på väggar och möbler. På beställning gör jag handmålade bårder specialdesignade tillsammans med kunden eller nytolkningar på väggmålerier efter gamla schablonmålningsfragment. Målar också möbler i mån av utrymme. Även spännpappring och tapetsering hör till min arbetsbild.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildkonsten är varierande och jag använder mig mycket av blandteknik men jag arbetar gärna i enkla material som motvikt till dekorationsmålningsarbetena, vilka kräver noggranna färgblandningar och kompositioner. I bildkonsten strävar jag efter att hitta en speciell lyster och ett djup oberoende av motiv och försöker också lämna utrymme för fantasin. Jag håller också grundläggande konstundervisning på bildkonstskolan Colorikus vid Raseborgs medborgarinstitut.

På min hemsida finns mera bilder på både konstverk och restaurerings- och dekorationsmålningsarbeten. Gå gärna in och titta.

Besök i verkstaden i Knipnäs är möjliga enligt överenskommelse.

I butiken har jag minde konstverk till salu. Välkomna!

 

 

Mias logo.jpeg
bottom of page